fredag 19 april 2013

guldinlägg

ok det kommer bli lite guld snack här de närmsta inläggen. men det får ni leva med.

gårdagen blev en lång men sån trevlig dag. efter jobbet gjorde jag som stålmannen och bytte om från vardaglig dagisfröken till uppsnoffsad-eventuell-företags-mingel-brud. fick i alla fall en godkännande nick av städerskan.
en kortare snabb promenad till tåget för att möta upp L.L. sen började evighetstågresan.
det var STORA tekniska problem på tåget, så vi var tvungna att stanna ibland och starta om systemet! sen höll det på att bli slagsmål i vagnen då en kvinna inte hade gilltigt biljett eller kort eller något alls. konduktören ville kasta av henne. två killar gick in för att hjälpa henne och det blev lite upprörda röster ett tag. konduktören som var arg för att han gjorde sitt jobb. kvinnan som storgrinade och killarna som stod och skrek att konduktören var en dumjävel.
det hela lugnade ner sig till slut och alla satte sig på sina platser. utom kvinnan då som fick hoppa av i enköping.
inser helt plötsligt vem en av killarna som skrikit på konduktören är. kela, beach, piff och puff ni vet alla vem han är. han finns med på bild med gunnar och beach/kela vi pratade om han i lördags. undra om konduktören hade stått på sig så mycket om han hade vetat killens cv?!?

en halvtimme sena kommer vi i alla fall fram till olearys på norrmalm. maten kommer in och våra bordsgrannar från luleå var lagomt stöddiga. fram tills det att aik gjorde första målen. då blev de ganska tysta. efter första perioden ville de betala och innan andra perioden var slut hade de gått från stället. vågade inte på mig ett ska-ni-gå-hem-nu. det var lixom inte läge för det just då.
vilken stämning på stället. det var skelleftefans på hela stället och sista sekunderna innan matchen var över stod de flesta upp och hoppade. TACK FÖR GULDET!!!!
när matchen var slut kom L.Ls pojkvän med taxi och hämtade upp oss för vidare färd mot mingel. ett glas champange sattes i våra händer nästan direkt vi kom in genom dörren. sekunden efter är jag i en diskussion om vilket aik som är det rätta aik. sekunden efter en diskussion om förskolan. en intensiv timme innan vi gick till tåget.
på vägen hem genom västerås stad kunde man inte märka av att skellefteå tagit guld. det låg helt stilla och tyst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar