måndag 1 augusti 2011

en sjö, 15 svampar och en jävla massa små grodorna

tillbringat en hel dag ute i skinnsbergsskogarna. vi åkte ut till skärsjön. jag för att sola och bada, samt kanske plocka lite blåbär. piff och puff för att plocka kantareller.
helt underbart vatten. så klart att man såg botten hela tiden inklusive aborrarna som blev nyfikna och ville komma fram och nosa. jag hittade några deciliter blåbär (hade fått med mig mer om jag inte föredrog att ligga i vattnet istället) men svamparna lyste med sin frånvaro.

så vi åkte vidare in i djupare skogar. några ynkliga svampar hittade vi till slut. piff som redan lovat bort en kantarellsmörgås fick ta de i sin påse. 
tallar, granar, mossa och andra växter fanns det gott om. spindelväven visade sig även från sin bästa sida. annars var det mest tyst och lugnt.

något det däremot fanns gott om var små grodorna. efter hela vägen som vi gick innan vi vek in i skogen kryllade av grodor. djurvän som man är var största problemet hur man skulle gå utan att trampa ihjälp de små krypen. att fota dom var inte heller det enklaste. snabba små rackare det där!
vi avslutade dagen med att gå på café.
räksmörgås, jordgubbsbakelse och paraplydricka med sugrör.
väl spenderade pengar.

sammanfattningsvis: härligt väder, underbart vatten, lite svampar, mycket blåbär, gott fika, söta grodor, irriterande brämsar, frisk skogsluft och mycket trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar