måndag 28 juni 2010

u stole a piece of my heart, u bastard

har en vän som berättade en gång att hans cykel hade blivit stulen.
förbannad, ledsen och besviken som han blev (ja, han grät nog till och med en tår eller tre ;)
bestämde han sig för att pass it along, so to säga.
han snodde helt enkelt en cykel han med!

han åkte runt på stan och spanade ut tilltänkta offer, tills han en dag hittade den perfekta cykeln. i skydda av mörkret lockade han med cykeln in i bilen. med löften om långa turer på perfekta asfalterade vägar, lördagsluft i däcken och ny fin olja till kedjan varje vår, höst, jul, midsommar och varannan helgfri lördag.

hon var så vacker, så fin, så välbyggd med sin hylla där fram där väskan rymdes helt perfekt. cykeln berättade att hon bott hos en elak fet svettig gammal gubbe som pruttade på sadeln varje gång han satte sig på den...
vänta här nu, avbröt jag. du snackar alltså om en damcykel, med cykelkorg? vad får dig att tro att en fet gammal gubbe med gällivarihäng frivilligt sitter och pruttar på den?
började nästan misstänka att han hade lyssnat med fel öron när han hörde cykels berättelse.
du tror inte hellre att det var en snygg ung vältränad tjej med stora tissar, som dessutom gillar att cykla i kort kort kjol och utan trosor som kan ha varit ägaren till cykeln?
som packar korgen full med vin på helgerna och har picknic ute på ängar med alla sina lika snygga kompisar och som sen turas om att cykla på cykeln, i kort kort och utan trosor.
tror du den är lycklig nu hos dig, när du tagit ifrån den dom dagarna?

det spelar ingen roll för någon har snott min snodda cykel, svarade han då och grät en skvätt mot min axel.
så lär av detta, man ska inte sno cyklar och om man ändå får för sig att göra det. tänk efter vad du kanske rövar bort den i från för liv. (och se till att ha ett bra lås så ingen snor den av dig ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar