lördag 27 februari 2010

febertankar om tåg och snö

det snöar. undrar vilken klass det är på det här "snöovädret". stackars sj. hur ska det här nu gå. dom måste kanske ställa in lite mer tåg. kan inte vara lätt att bli så överrumplad som sj måste ha blivit. bara pang bom och så gick det helt plötsligt inte köra tågen längre. konstigt. tänk att dessa extremväder (?) kan förstöra så mycket. för det kan ju inte vara så att det gick att förebygga!?
konstigt.
dom funderade aldrig på att plocka upp telefonen och slå valfritt sj-nummer som börjar med 09..- dom kanske vet hur man gör. tågen går ju som vanligt norröver. (nåja så vanligt som tåg kan gå) dom kanske har andra spår där? andra lok? andra lokförare? annan luft? annan snö? något konstigt måste det ju vara eftersom det brukar fungera där uppe men inte här nere.
men om man blundar tillräckligt länge och håller för öronen samtidigt som man säger lalalalalala högt, kanske det löser sig mirakulöst.

sen kan jag inte förstå varför alla blir så paralyserade. frågade en förälder som såg helt förstörd ut eftersom tåget till örebro nog skulle bli inställt.
går det ingen buss, frågade jag. har nog aldrig fått en mer förvånad blick någon gång.
joooo, fick jag till svar. men det hade nog aldrig varit med i beräkningen.
om folk började välja andra färdmedel än tåg (visst det går fortare, men billigare kan det knappast vara) kanske de inblandade skulle vara tvungna att göra något åt saken. som det har varit har folk bara svalt och sagt. ja ja, men det är ju sj vi pratar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar