onsdag 26 februari 2014

Tips

Förra veckan var vi på en jättebra föreläsning. Kommer inte dra upp allt som sas där, men hon hade ett tips till alla er som har svårt att somna. Hennes man gör visst detta med henne då hon inte kan somna.

För att det ska funka måste man vara två. Ska försöka förklara så gott det går, men blir det allt för snurrigt får jag väl göra en youtub film haha.
1. Den som har svårt att komma till ro när den ska sova lägger sig på rygg på golvet. Helt raka ben. Helst med en matta eller liknande under. Det ska bli lite motstånd.
2. Den andra personen "skakar" den liggande personen. Alltså sätter sina händer mot fotsulorna alt. tar tag i fötterna och gungar den andra fram och tillbaka. Kroppen på den som ligger ner ska alltså åka fram och tillbaka på mattan. Det är inte tänkt att kroppen ska skjutas iväg och dras tillbaka, utan det är det mattan kan vara bra för. Man ska som bara gunga fram och tillbaka.
Detta gör man i kanske en halv minut.
3. Sätt upp knäna på personen som ligger. Alltså så att benen blir ett upp och nervänt V. Ta i knäna och skaka i en halv minut till.
4. Personen på golvet lägger sig på sida i fosterställning. Sätt händerna på höfterna och skaka.
5. Byt fosterställningssida och skaka.

Detta ska visst ha något med vätskan i öronen att göra. Kan tänka mig att det är ungefär som att lura kroppen att man tröttat ut den med till exempel ett gympa pass.
Fungerar även utmärkt på barn som kan ha svårt att slappna av. 
Så nu är det bara att ni provar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar